Ring oss: 08-55 801 301
Vi hjälper dig att starta aktiebolag
snabbt och enkelt

Aktiebolag enskild firma

Aktiebolag enskild firma

 

Funderar du på att starta eget företag? Det kan vara svårt att välja bland de olika bolagsformerna, här kommer vi förklara lite mer vad skillnaden är mellan ett aktiebolag och enskild firma.

Skillnaden mellan aktiebolag och andra bolagsformer, enskild firma inkluderad, är bland annat att ett aktiebolag har en delvis tyngre administrativ del. Exempelvis så ska ett aktiebolag jämfört med en enskild firma, varje räkenskapsår skicka in en årsredovisning till Bolagsverket. Dessutom krävs en insättning på 50.000 SEK i aktiekapital för att få starta ett aktiebolag.

En skillnad med aktiebolag jämfört med en enskild firma är att ett aktiebolag är en egen juridisk person. Detta innebär att du personligen inte ansvarar för företagets skulder, medan i en enskild firma är du personligen ansvarig för att företagets skulder betalas och att avtal hålls. Det finns alltså ingen ekonomiskt skiljelinje mellan dig som privatperson och företaget i en enskild firma.

Vi på Lagerbolag.se hjälper dig att starta upp ett aktiebolag snabbt, smidigt och säkert om du vill gå ifrån egen firma till aktiebolag eller starta upp ett helt nytt aktiebolag.


Låt en rådgivare kontakta dig

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig med dina frågor kring att snabbt och enkelt starta ett aktiebolag.

Jag hjälper dig gärna

Mats, Bolagsexpert

Eller ring oss direkt: 08-55 801 301